Jürgen Asp kurser
Hösten 2023 på "Saltet"/ Ringön, Göteborg.


Till konstföreningar:
Kontakta mig gärna för besök och visningar på ert företag eller konstklubb!
I min ateljén på Saltet har jag stora möjligheter att visa upp det som händer i min ateljé!Provapåkurs i akvarell.
under lördag och söndag den 10– 11 februari hos mig på Ringön.

Under en spännande och intensiv helg kommer vi att arbeta med ”akvarellens mysterium”. Med vatten, färgpigment och akvarellark får man en övergripande förståelse för akvarellen, dess möjligheter och begränsningar.

Kursen vänder sig både till de som aldrig provat på att måla akvarell och de som har erfarenhet innan. Med en lekfull inställning och nyfikenhet inför akvarellen, delar viglädjen över att få skapa fritt, utan skygglappar eller förutfattade meningar.

Till kursen ingår en enkel vegetarisk lunsch på lördag och söndag. Kaffe och te. Färger, penslar och papper för de som inte har eget material. För de som redan målar och har med sig eget material och vill komplettera sin målarlåda medföljer en materiallista och akvarellfolder.

Kursavgiften är 1.800 Skr för en helg och betalas in på Swich: 0708-77 37 14.
Den inbetalda avgiften är anmälan för att erhålla en plats på kursen.


Tecknar och illustratörshelg den 17–18 februari hos Jürgen Asp på Saltet/ Ringön.

För dig som vill utveckla dig inom tecknandet och illustration.Att teckna och skissa är en väg till att visualisera och kommunicera sina egna och andras tankar och idéer på papper. Med egna bilder och projekt, eller som utförare av en kunds beställning som illustratör. Du bör ha lite vana av att teckna, men kursen kräver inga förkunskaper inom illustrationsteckning.

På den här intensiva helgkursen får du prova på olika typer av teckningar i olika material och verktyg som du behöver för att arbeta med bildkommunikation och illustration. Du fokuserar på att utveckla ditt eget tecknaruttryck med hjälp av illustrationsövningar och feedback från kursledare och kurskamrater.

Fokus är på det analoga bildskapandet genom olika teckningstekniker med pennor, papper och färg. Vi utforskar vad illustration kan vara, samlar inspiration och idéer och experimenterar för att hitta det egna uttryckssättet. Kursen ger en förståelse för teckningen som särart och bygger en grund för att gå vidare i måleri, design eller illustration.

Vid första lektionstillfället har jag en materialgenomgång för att visa på olika material och möjligheter inom tecknandet. I kursen ingår det en del material att arbeta med: olika papper, pennor och färger, men ta gärna med blyertspennor, (mjuka 6B) radergummi, skissblock (A3- format) och de material som du eventuellt har sedan innan och tycker om att jobba med.

Gemensamma lärarledda genomgångar varvas med praktiska övningar. Du får teckna mycket själv med individuell handledning och med mindre projekt för att öva på hur en illustratör arbetar med sina uppdrag. Från första kontakten till färdigt tryck. Jag kommer visa på olika sätt att föra över våra bilder digitalt.

Medtag lunch under dagarna. Frukt, te och kaffe finns att tillgå under dagen.
Innan vi ses skulle jag gärna vilja att du mejlade mig vad du arbetat med innan. Inget stort eller märkvärdigt utan mer åt det du vill göra och brinner för. Något du vill utveckla.

Kursavgiften är 1.800 Skr för en helg och betalas in på Swich: 0708-77 37 14.
Den inbetalda avgiften är anmälan för att erhålla en plats på kursen.

Resa kollektivt till Ringön: Spårvagn 6 från Centralstationen mot Länsmansgården.
Direkt efter bron på Hisingen, kliv av på Frihamnen. Gå österut på Ringögatan ca 20 min till Stålverksgatan 2.

Egen bil: Fri parkering finns på Stålverksgatan.


Under mina år som kursledare har jag utformat foldrar i ämnena kroki, akvarell och akrylmåleri. Lättfattliga små häften med ett rikt innehåll som ger grunderna och tips i de olika materialen.
Foldrarna kan du beställa här.

During my years as a course leader, I have designed leaflets in the subjects of croquet, watercolor and acrylic painting. Easy-to-understand small booklets with a rich content that provides the basics and tips in the various materials. 
You can order the leaflets here

Pedagogiska häften om akvarell och modellteckning.
Akvarellfoldern 120:- Krokifoldern 120:-

Akrylkurs på Kyrkerud Folkhögskola 2016.


 COPYRIGHT © JÜRGEN ASP. ALL RIGHTS RESERVED