Jürgen Asp kurser
Kurser vår och höst 2024!Sensommarens kurs i akvarell/ akryl
31 augusti- 1 september på Ringön.
Lekfullt mötet mellan täckande och transparent färger där man väljer det materialet man vill arbeta i eller blanda spännande möten!


Kurs i olja/ akryl
i Bovallstrand
23-25 augusti.

Akvarellkurser i vackra Bovallstrand!
6-8 september.
Med boende
och material på Bottna.Inn.
asa@bottnainn.se

Akvarell/ akryl
21-22 september på Ringön. Lekfullt mötet mellan täckande och transparent färg.


Akvarellen som skulptur. Planerad kurs november.Till konstföreningar:
Kontakta mig gärna för besök och visningar på ert företag eller konstklubb!
I min ateljén på Saltet har jag stora möjligheter att visa upp det som händer i min ateljé!

Prova på akvarell och akryl på Ringön i Göteborg!

Välkomen till mina kurser i måleri och teckning 2024
i min ateljé på Ringön i Göteborg och i Bovallstran
d!


Sensommarens kurs i akvarell/ akryl
31 augusti- 1 september på Ringön.
Samma upplägg som
Kursen den 21-22 september
Välkommen till en befriande kurs!
Olja/akrylkurs på Bottna.Inn 23-25 augusti.Olja och akryl är närbesläktade och ändå inte. Olikheterna i materialet som kommer fram på kursen både berika varandra och hjälper oss att finna ut nya och andra sätt att arbeta med våra bilder. Kursen visar på det traditionella måleriet men belyser också dagens sätt att arbeta med olja och akryl.
Kursen tar upp elementära kunskaper i de olika materialens för och nackdelar.

Teknikövningar och gemensamma genomgångar är en hörnsten i kursen. Materialkunskap och färglära ingår som en del i ett sammanhang där experiment och forskande arbeten är viktiga. Vi arbetar med en arbetsprocess som lär oss hur vi skapar ingångar i vårt måleri och kreativitet.

Vi kommer att arbeta både med projekt utomhus och med stilebent i ateljéerna beroende på väder och förslag från deltagarna.

Kursen vänder sig till nybörjare eller personer som arbetat med måleri men vill prova nya sätt att arbeta med akryl eller olja.

I kursavgiften ingår 3 dagars undervisning. 2 nätters övernattning i enkelrum med eget badrum, lakan och städ. 2 frukostar, 2 middagar, 3 lunchkassar för utflykter, 4 fika med frukt. Vänligen ange om ni har allergier, är vegan eller annat.
Pris: 6.800 kr inklusive moms
Max 8 kursdeltagare,
Sista anmälningsdatum: 2024-08-09

Hitta till oss: Västrafiks buss 862 stannar ca 500 meter från Bottna Inn, hållplats Brygge. Hämtning i Brygge går att ordna.

Information och anmälan här!
Eller skicka mig ett mail så får du mer information.
Akvarellens höstfärger på Bottna.In 6-8 september.Önskar du utforska västkustens ljus och natur under tre dagar så är detta kursen för dig!

Kursen är beläget i Bottnafjorden med cykelavstånd till Gerlesborgs konstskola. Med helpension på Bottna.in koncentrerar vi oss på akvarellens hemligheter och möjligheter. Vi kommer att måla både på våra utflykter till havet och klipporna och inne i ateljén beroende på väder. Under kursen provar vi akvarellens möjligheter i olika format och olika tekniker. Kursen hjälper dig att finna ditt eget uttryck i ditt skapande och ger dig en vägledning i material, färglära och komposition. Och en egen grund att arbeta vidare på och utvecklas i.

I kursavgiften på 6.800 kr inklusive moms, ingår 3 dagars undervisning med Jürgen Asp. 2 nätters övernattning i enkelrum med eget badrum, lakan och städ. 2 frukostar, 2 middagar, 3 lunchkassar för utflykter, 4 fika med frukt.

Max 8 kursdeltagare.

Kursen vänder sig till både de som är nybörjare och de som vill hitta nya vägar att utveckla sitt måleri.
Information och anmälan här!
Eller skicka mig ett mail så får du mer information.Akvarell och akrylkurs på Ringön i Göteborg.
21-22 september. Lekfullt mötet mellan täckande och transparent färg.Här kan du få arbeta både med akvarell och akryl, fritt val. och få lite input om hur man kan kombinera de bägge.

Akvarell och akryl är närbesläktade och ändå inte. Olikheterna i materialet som kommer fram på kursen både berika varandra och hjälper oss att finna ut nya och andra sätt att arbeta med våra bilder. Kursen visar på det traditionella måleriet men belyser också dagens sätt att arbeta med akvarellen och akrylen.

Kursen tar upp elementära kunskaper i de olika materialens för och nackdelar. Teknikövningar och gemensamma genomgångar är en hörnsten i kursen. Materialkunskap och färglära ingår som en del i ett sammanhang där experiment och forskande arbeten är viktiga. Vi arbetar gemensamt med en arbetsprocess som lär oss hur vi skapar ingångar i vårt måleri.

Vi kommer att arbeta både med projekt utomhus och med stilebent i ateljéerna beroende på väder och förslag från deltagarna.
Kursen vänder sig till nybörjare eller personer som arbetat med måleri och vill prova nya sätt att arbeta med akryl eller olja.

Tiderna är lördag- söndag mellan klockan 10.00- 17.00 med ett avbrott för lunch.
Efter klockan 17.30 på lördagen har jag en bildvisning med vin och goda ostar.

Material finns på kursen för de som inte har eget.

Kursavgiften är 1.800 Skr för en helg och betalas in på Swich: 0708-77 37 14.
Den inbetalda avgiften är anmälan för att erhålla en plats på kursen.

Anmälan gör du på: jurgenasp@gmail eller på 0708-77 37 14.


Under mina år som kursledare har jag utformat foldrar i ämnena kroki, akvarell och akrylmåleri. Lättfattliga små häften med ett rikt innehåll som ger grunderna och tips i de olika materialen.
Foldrarna kan du beställa här.

During my years as a course leader, I have designed leaflets in the subjects of croquet, watercolor and acrylic painting. Easy-to-understand small booklets with a rich content that provides the basics and tips in the various materials. 
You can order the leaflets here

Pedagogiska häften om akvarell och modellteckning.
Akvarellfoldern 120:- Krokifoldern 120:-

Akrylkurs på Kyrkerud Folkhögskola 2016.


 COPYRIGHT © JÜRGEN ASP. ALL RIGHTS RESERVED